30-10-13

als zwijgen niet langer een optie is...

scannen story0001.jpgSpreken is zilver, zwijgen is goud…

Fout….

‘Iemand het zwijgen opleggen’:  synoniem voor ‘vermoorden’…

Terwijl de overheid enorme budgetten investeert

-om mensen aan de praat te krijgen,

-niet de andere kant op te kijken als iets fout loopt,

-pesten aan te pakken,

-misbruik niet in de doofpot te stoppen,

Maar vooral en al zeker niet als er kinderen in het ‘spel’ zijn…  want vanzelf gaat het niet over... zegt de kostelijke tv- spot.

Tal van overheidscampagnes, bedoeld om mensen te sensibiliseren misbruiken van alle slag aan te kaarten, blijken nog steeds meer propagandistisch dan effectief te zijn.

Zolang wiens brood men eet, diens taal men spreekt, klokkenluiders moet ontmoedigen, blijft het potje gedekt en tieren wantoestanden ongestoord verder. 

Met massa’s begrip en steun van professionals die de pijnpunten binnen justitie zeer goed kennen, maar ook van vele honderden gewone mensen in vergelijkbare onrechtvaardige situaties, hebben we geen andere weg dan onze nek uitsteken om de rechten van de kinderen van een overleden moeder te vrijwaren. Hopelijk overleven we tot Roosjes zonen groot genoeg zijn om niet langer opgedrongen te krijgen wat ze moeten denken, maar we hen nog kunnen meegeven hoe je eerlijk leert denken. Het is een strijd die niet eens zou moeten gevoerd worden als het belang van kinderen zou primeren. Wat is er leuker dan die veilige plek die zelfs van voor je geboorte voor je bestemd is in het hart van je grootouders, in het veilige familienestje…

Het is dé reden waarom onze familie na 10 maanden morele gevangenschap opgelegd door de jeugdrechter nu toch uitbreekt  in het Story- interview rond Allerheiligen en het witgekalkte graf van verontwaardiging openbreekt…

Altijd maar weer de aanvallen van een vader en de stiefmoeder op de overleden mama van twee jonge kinderen, afdoen als ‘vergissing, niet goed gehoord, verkeerd begrepen… is geen optie meer en is de waarheid geweld aandoen. In onverbloemde taal is dat ‘liegen’. We zijn de incubatietijd voorbij die elke manipulator zichzelf toebedeelt alvorens het masker dan toch valt. In Nederland is het gevallen, hier duurt alles wat langer.

Tijd zou er niet toe doen, mocht het om ‘materieel recht’ gaan. Maar hier staan twee jonge, erg beïnvloedbare en gekwetste kinderen terecht, die spontaan en niet geïndoctrineerd loyaal moeten kunnen zijn. Hun ganse leven dragen ze de sporen mee van die kind- en jeugdjaren. Minstens de helft van hun genetisch materiaal vormt mee de basis van tot wie ze kunnen uitgroeien. Dat in de kiem smoren, is een misdaad tegen de menselijkheid.

Geen enkele menselijke instelling is perfect en ook elk geval is anders. Dat impliceert dat een rechter nauwgezet en goed geïnformeerd moet zijn en over een flinke portie psychologisch doorzicht moet beschikken. Weten begint bij opzoeken en daar is ook het verleden deel van.  

Justitie is de instelling die bemiddelt in conflict en sanctioneert bij niet naleven van afspraken.

Roosjes smeekbede haar kinderen te behoeden voor eenzijdige beïnvloeding, wordt hoe langer hoe duidelijker een hartverscheurende schreeuw van een ervaringsdeskundige vrouw.

We beseffen dat we niet de enige grootouders zijn die hun kleinkinderen zoveel meer te bieden hebben dan wat we hen kunnen geven. Als beide ouders leven is het de verantwoordelijkheid van elk van hen om normen en waarden naar familie, grootouders en alles wat daarbij hoort, te leren respecteren. …valt een van beiden weg, dan is er gelukkig nog de familie waarin de kinderen hun geliefde plaats hebben en zichzelf terugvinden.

Dat geloof, die hoop en vooral die oneindige liefde bezielt ons om de krachten te bundelen van mensen die niet langer willen aanvaarden dat recht voorbijgaat aan rechtvaardigheid.

Achter de inhoud van de Story van deze week staan we met heel ons gezin, de titel is voor rekening van hun marketeers... maar hoe breder het draagvlak om dit kindermisbruik aan te kaarten, hoe groter de kans dat rechtvaardige rechters opstaan.

00:32 Gepost door myriam van loon | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hallo
Ik hoop van uit het dieps van mijn hart dat jullie gehoord worden , dat jullie die kleine waarden kunnen meegeven aan jullie kleinkinderen. Om na zoveel leed van het verliezen van een prachtige dochter en daarna een zoon te moeten verliezen zouden jullie eingelijk kracht moeten kunnen putten uit jullie kleinkinderen en net dat word jullie niet gegund. Mijn steun heb je alvast want ik weet wat het is om een kindje te verliezen. Geef de hoop niet op er zijn zoveel mensen die achter jullie staan en misschien moeten we alle krachten samen bundelen
Het gaat jullie goed en ik hoop dat jullie gehoord worden

mvg claudine

Gepost door: vanbesien claudine | 30-10-13

Reageren op dit commentaar

lieve myriam en papa morel
ook wij hopen dat jullie gehoord worden,niet opgeven lieve mensen .wij strijden elke strijd met jullie mee ook deze.en zoals mevr claudine het schrijft ja we moeten onze krachten samen bundelen.dus onze steun heb je ook want het verlies van een kindje kennen wij ook
grt mevr decruyenaere

Gepost door: decruyenaere sonia | 30-10-13

Volwassen worden doet soms pijn voor kinderen waar een van de ouders is weg gevallen, als overblijvende ouder moet men zijn verantwoordelijkheid nemen on de banden met de familie van de overleden ouder proberen te behouden.
Wat ook mag zijn geweest in het verleden als volwassene moet je je daar over kunnen zetten en in het belang van de kinderen kunnen denken.
Gevoelens van liefde en haat liggen dicht bij elkaar en zo lang men haat is de liefde voor de partner niet over, en zijn alle volgende partners maar een flauwe afspiegeling van het originele.
Door haat gevoelens te hebben die geprojecteerd worden op jullie verbergt hij zijn echte gevoelens en de onzekerheid van zijn huidige partner maakt dat zij zulke uitspraken doet.
Een handleiding bestaat niet maar gezond verstand en verantwoordelijk gevoel zouden hier wel op zijn plaats zijn.
Van harte hoop ik dat u het contact met uw kleinkinderen al is het maar 1 dag mag behouden en er veel warmte en vriendschap mag van ondervinden

Gepost door: l de groof | 30-10-13

Reageren op dit commentaar

Hallo, eerst en vooral vind ik het verschrikkelijk voor jullie om terug tegen die stalen wand te botsen. Ik vind trouwens ook dat kinderen het recht hebben om alle kanten van een familie beter te leren kennen en wie hier anders over denkt, denkt enkel aan zijn eigenbelang en niet aan dat van de kinderen. Alhoewel ik het evenwel niet echt kan goedkeuren dat deze oorlog in de media (en met name in het grootste roddelblaadje van België ) wordt uitgevochten begrijp ik ook goed dat er voor jullie misschien geen andere opties meer mogelijk zijn. Ik hoop dat jullie er toch vroeg of laat zullen uitkomen en ik wil hierbij ook even meegeven dat de jongens niet klein zullen blijven en dat hun ogen ooit wel eens zullen opengaan en dan wil ik niet in hun vader zijn schoenen staan....

Gepost door: Isabelle | 24-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.