06-01-14

Gelijk hebben moet gelijk staan aan gelijk krijgen...

Dit is een blogverhaal dat deze morgen startte en dat duizenden aanbelangt. Daarom voelt het als plicht dit  onder de brede aandacht te brengen. Alleen wie iets wil verbergen of zich schaamt, schuwt het daglicht... Alleen samen kunnen we recht rechtvaardig maken.
Vaststellen dat het nu niet zo is, is geen alibi om er niets aan te doen.
Conflicten zijn voor sommigen een win for live, terwijl ze levens verwoesten. En dat moet stoppen. En voor alle duidelijkheid: dit is niet meer onze strijd, die is 'voorlopig' beslecht. En dat maakt me helemaal vrij.  
Nu gaat het om het debat hoe dit in de veranderde maatschappij anders kan en moet.
Moord, zelfmoord, psychopatisch en borderlinegedrag. STOP IT IN THE NAME OF LOVE... 
Openen al die doofpotten... een paar jaar milieuvervuiling om dan misschien terug aan schone lucht in plaats van schone schijn te werken. Laat je stem meetellen, niet in de honderden brieven, berichten, mails privé... maar open en bloot. Zogenaamde diplomatie is heel vaak een verkapte vorm van zelfbescherming of zelfs lafheid.
Alleen met moed en zelfverloochening, maak je het geheel ontvankelijk voor iets beters.
 
 
......elke procedure rond de wijziging van of een ingreep in een familiaal systeem moet een zodanig kader krijgen , weg uit het conflictenrecht , waarbij het psychologisch proces gelijklopend mee een volwaardige plaats krijgt , en waarbij partijen en kinderen zo begeleid worden dat verdriet , pijn en schade zoveel mogelijk beperkt worden ; niets is zo gemakkelijk als partijen oplaaien in hun emoties en ze nog meer tegen elkaar opzetten (als advocaat) , maar op het einde van de rit , is enkel de advocaat betaald , en zijn de kwetsuren nog groter geworden , en de geladenheid verdubbeld.......partijen staan nog verder uit elkaar dan ooit te voren terwijl ze vaak al is het enkel om de kinderen , samen nog een stukje met elkaar verder moeten......wat kan dit zoveel anders en zoveel beter
3 uur geleden · 
  • Zeker weten !  
  • O ja Annick... Absoluut ! 
  • Na 12 jaar hel (lees : oorlogscheiding) kan ik dit VOLLEDIG beamen.......
  • Myriam van Loon in de loop van de procedure, nadat één partij al meerdere keren het bestaande vonnis overtrad, werden beide partijen (de vader en ikzelf met elk een vertrouwenspersoon) uitgenodigd op een verzoeningsbijeenkomst voor een procureur en "6" getuigen . de vader had 2 advokaten bij (Bruneel en als nieuwe Nuyens, vader Astrid Bryan een statement van formaat qua mediaaandacht) werd teruggestuurd en de ander de opmerking kreeg dat verzoenen mét een advokaat als vertrouwenspersoon niet het juiste signaal is. Mter Denise Bruneel werd op een bepaald moment toen ze steeds maar weer haar cliënt opstookte bijna uit de zitting verbannen, want het ging om 'verzoenen'... er wordt beloofd het vonnis voortaan 'stipt' na te leven... en reeds tijdens de zitting stellen de getuigen vast dat de vader dat niet zal doen, wat ook gebeurde. Daarop worden we een POS- dossier en de misbruiker wordt enig aanspreekpunt voor de kindjes van onze overleden dochter... Dat we dan ook uitgerekend terechtkomen bij jeugdrechter Van de Wiele maakt dat iedereen die met justitie vertrouwd is, nog eens meewarig het hoofd schudt... en niet de kleinste advokaten, maar van binnen de magistratuur zelf. Zwijgen over deze toestanden, was de enige boodschap die we meekregen of we zouden de kinderen nooit meer zien. Zes maanden en men zou evalueren. Mijn blog moest weg en geen letter in de media. Perfect nageleefd en intussen is het NL proces als vermoord verzwegen in België... en de evaluatie wordt enkel met de vader bekeken en die vraagt contactverbod. Nu is het aan jullie, wetgevers. De enige condoleance die we ontvingen van die ex- schoonzoon was de vraag of het erfenissaldo van onze zoon positief dan negatief was, zodat hij wijs kon besluiten de erfenis te aanvaarden dan wel te verloochenen. Daar heeft hij nl ervaring mee, want na het overlijden van zijn vader weigerde hij die ook om er zeker van te zijn dat als de moeder in een home zou belanden zijn broers en zussen hem niet zouden verplichten daarin mee te betalen. Het is de hoogste tijd dat we ons collectief verzetten tegen deze gang van zaken. Wij zijn maar grootouders en betwisten geenszins het recht van een ouder.... al zou daar heel wat voor te zeggen zijn.... maar vermits de kinderen ALLEEN in onze familie opgroeiden (de vader heeft ervaring met het buitengooien van familie...)is het toch normaal dat deze band nadat ze mama verliezen niet verbroken wordt. Temeer daar er door deze kant NOOIT met ook maar één enkel woord tegen hen iets negatiefs werd verteld. Steeds kwamen de kinderen vertellen dat papa dit en Julie dat hadden verteld, de gruwelijkste zaken eerst... en blijkbaar was niet het respecteren van de regels maar het niet uitlekken van wat daar gaande is, het doel. Hoog tijd dat we moedig en zonder ons te laten chanteren, vertellen wat er gebeurt en hoe en samen strijden voor een eerlijker toekomst. Justitie kost de maatschappij genoeg dan moet ze ook naar behoren functioneren en dat doet ze niet. 
  • Myriam van Loon en ja dit staat open en bloot op een blog van een advokaat, want al dat gefoefel en geheimdoenerij is enkel voer voor lange procedures heen en weer en er zijn heel veel mensen die daardoor in armoede terechtkomen. Daarom is het onze plicht dit debat open te gooien en dat oud zeer degelijk en eerlijk aan te pakken. Iedereen die dit kent is betrokken partij en zwijgen uit angst is als opgeven en voor ons alleszins geen optie. Onze kleinkinderen zijn tot ze zelfstandig kunnen denken en niet geïndoctrineerd zijn, voor een innige band verloren, maar voor de kinderen van hun kinderen en zoveel anderen moet dit gezwel eraan geloven.

12:38 Gepost door myriam van loon | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Mensen toch, is er nu niemand die deze waanzin kan stoppen?

Gepost door: carla minten | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

Lieve Myriam,

Als ik het goed begrijp, betekent dit dan dat jullie de jongens niet meer zullen zien tot ze meerderjarig zijn? Ik begrijp uiteraard dat 'vechten' om meer contact misschien in het nadeel is van hen maar jou lezende (kennende zou een misplaatst woord zijn misschien) leg je je hier toch niet zomaar bij neer? Het is een recht, vind ik, dat jullie de jongens mogen zien opgroeien.
Dat Dhr. Schellemans (of Schillemans I don't care) jullie het leven zuur wil maken is mij al zeer lang duidelijk. Alleen bedenk ik mij dat vele advocaten beter eens van hun planeet afkomen want in de realiteit gaat er zoveel mis.. Ik heb al meerdere kinderen (uit mijn rechtstreekse omgeving) naar de verdoemenis zien helpen omdat mama en/of papa zichzelf op nr 1 zette ipv omgekeerd.
Ik blijf het walgelijk vinden dat hij hiermee weg geraakt en ik begrijp niet dat er écht niemand is die jullie zaak niet kan doen keren (al zijn het maar enkele momenten per maand). Er moeten toch heus wel advocaten bestaan die deze onrechtvaardigheid willen en kunnen aanklagen? Of zijn ze nu echt allemaal enkel uit op centen?
Ik begrijp het juridisch systeem niet langer eerlijk gezegd maar als er iets is (wat dan ook) dat ik voor jullie kan betekenen, U kan op mij rekenen.
Het is niet de bedoeling dat jullie leed erger wordt (het is al erg genoeg) maar het kan zeker niet de bedoeling zijn dat jullie jongens 'kapot' gemaakt worden door een onmens. Mijn excuses voor deze benaming maar elke vader en/of moeder die op deze wijze met zijn of haar kinderen omgaat, is géén mens.
Veel sterkte en ik hoop écht dat 2014 een lichtpuntje mag brengen in jullie immense verdriet.
Liefs, Meggie

Gepost door: Meggie | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

Rechters denken niet meer menselijk, alleen geld telt.

Gepost door: werner | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

Lieve Myriam,

Het feit alleen al dat dr. zonder hart jou je kleinkinderen ontneemt zegt al genoeg over die mens... Wil wil nu niet zo'n liefdevolle oma voor zijn kinderen??? Wat een egoïstisch man om dit zijn kinderen te onthouden. Dit moet toch voor iedereen duidelijk zijn dat die mens alleen maar aan zichzelf denkt, nog liever zijn kinderen ongelukkig, want dat zullen ze zijn, eerst verliezen ze hun mama en dan zorgt dat onmens er ook nog voor dat ze heel de familie langs mama's kant verliezen, hun enige band met hun mama. Liever zijn kinderen kwetsen dan de oma en opa dit samenzijn te gunnen.
Wat een loser is dat toch!!!
Dan nog maar te zwijgen van het gerecht hier in België, wat een grap!! Hier is het de omgekeerde wereld, hoe slechter je bent hoe meer je wordt beloond, begrijpe wie begrijpe kan.
Ik vind je enorm moedig en bewonder je voor je vechtlust, je bent een voorbeeld voor velen. Ik hoop dat dit circus voor jou familie niet lang meer duurt en dat je de prinsjes van je prinses snel in je armen kan nemen en eens goed knuffelen. Ik ben er zeker van dat zij dit ook willen en ooit zullen ze hun vader leren kennen en de waarheid te weten komen en dan zal hij diegene zijn die zijn jongens zal verliezen...karma!!

Gepost door: Wendy | 07-01-14

Reageren op dit commentaar

Geachte mevrouw,

wat ik niet begrijp is dat er nergens met een woord over Frank wordt gerept, hij is toch officieel de stiefvader van de kindjes. Heeft hij dan nergens recht op?
Met vriendelijke groeten (dit is de 2x dat ik dit probeer te posten)

Gepost door: Chris Govaers | 09-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.