16-01-14

Laat het geen schreeuw zijn in de woestijn...

koppel schreeuwt om donor.jpg
 
koppel schreeuwt om stamceldonor...
 14 January 2014, 14:51   #1
Vreemdeling
 
Geregistreerd: 14 January 2014
Berichten: 1
 
 Word vandaag nog stamceldonor en red Ed!

Onderstaande tekst werd me gevraagd te delen door de familie & vrienden. Ik probeer hier zoveel mogelijk mensen te bereiken die bereid zijn te helpen. Je kan echt het verschil maken! Mijn excuses mocht dat hier niet thuishoren, maar ik vind het nu eenmaal belangrijk.

A cry for help. Ed, mijn heerlijk lief van 27, is ernstig ziek - zonder stamceltransplantatie haalt hij 't niet. Gezien de kans om snel een geschikte stamceldonor te vinden nét iets groter is dan de kans dat ik ooit een wereldberoemde rockster word, wil ik hierbij een oproep doen aan alle lieve mensen om zich te laten registreren als stamceldonor.
Dat kun je na online registratie gratis worden in een Rode Kruis-centrum (in Gent is er een in de Ottergemsesteenweg; voor Antwerpen in Edegem) en is niet pijnlijk: er wordt gewoon bloed van je afgenomen, waarna je in de Europese databank belandt die de dokters constant screenen op een mogelijke match. 't Is een long shot, maar hoe meer mensen zich laten registreren, hoe meer kans op een match. En red je er Eds leven niet mee, dan misschien wel dat van een andere unlucky bastard.
Hier wat nuttige links: 

http://www.stamceldonor.be/3stappen.php

http://www.stamceldonor.be/Brochure.php

21:07 Gepost door myriam van loon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.